ABOUT

Wat? Wat is het ESOF eigenlijk?

European Student Orchestra Festival (vzw) organiseert evenementen met als doel de Europese studentenorkesten dichter bij elkaar te brengen. Met klassieke muziek als bindende factor worden studenten uit verschillende universiteiten samengebracht om zo het netwerk van en tussen universitaire symfonieorkesten binnen Europa uit te bouwen. Het ESOF faciliteert de orkesten om concerten te spelen in het kader van het festival, maar werkt ook aan ondersteunende activiteiten voor orkestleden, bestuursleden en dirigenten tijdens en tussen de festivals.

TEAM

Er is geen ‘mi’ in team, maar wel een E.

Het organiserend team van ESOF bestaat uit 7 begeesterde organisatoren. Zij werden door voorzitter Pieter Lembrechts verzameld rond het idee om een Festival voor Studentenorkesten te organiseren. Zij hebben allen een stevige achtergrond in muziek in het algemeen en kennen de wereld van de universiteitsensembles door en door. Zowel professioneel als in hun vrije tijd hebben zij samen een uitgebreide waaier aan evenementen op hun palmares staan.

[dt_team column_width=”250″ columns=”4″ images_sizing=”resize” number=”8″]
Meer weten

EVENTS

Het leven is een aaneenschakeling van festivals en colloquia.

Festivals

 • icon

  ESOF '18

  We are proud to announce you that the next European Student Orchestra Festival will be held in Strasbourg! Our city is going to become THE place to be from 6 to 10 June 2018.
  This festival will bring 10 orchestras together, all having this same desire of sharing music and cultures with other people.

 • icon

  ESOF '17

  De derde editie van het festival: van 5 tot 9 april 2017. Leuven bleef gaststad voor een nieuwe memorabele ervaring. Dit keer meer dagen, meer orkesten en meer te doen, zonder in te boeten aan kwaliteit of plezier. Klik voor meer info.

 • icon

  ESOF '15

  Leuven, 23 tot 26 april 2015. De magie die ontstond door 7 orkesten samen te brengen vind je hier in een collage van indrukken. Bekijk de foto’s en filmpjes, lees de reacties en maak met ons de optelsom van een geslaagde editie.

 • icon

  ESOF '12

  Een nieuw festival is geboren: vanaf dit moment doet klassieke muziek afstanden tussen Europese steden krimpen. Enkele herinneringen van de eerste stappen op een rij.  Klik hier voor een overzicht.

Colloquia

 • icon

  ESOC '17

  “Learning is the only thing the mind never exhausts, never fears, never regrets” Leonardo Da Vinci Keen to learn and to meet student orchestras from all over Europe?  Join now the European Student Orchestra Conductors Colloquium 2017!

 • icon

  ESOC '16

  ESOF nodigt dirigenten van Europese studentenorkesten uit op een colloquium in Leuven. Workshops, presentaties en een rondetafelgesprek in combinatie met enkele culturele en gastronomische toegiften: alles om de ruggengraat van het ESOF-weefsel te versterken. Ons eerste colloquium was een succes! Dank aan allen die erbij waren!

PARTNERS